Vägen till en lyckad dränering i Dalarna

När du ska dränera din fastighet är det viktigt att du anlitar ett företag som är experter på dränering i Dalarna så att du får en dränering som kommer vara effektiv en lång tid framöver. Om du anlitar oss kan du vara säker på att du får en dränering som blir korrekt utförd.

Att din fastighet har en bra dränering är viktigt för att undvika fuktskador som på sikt kan bli mycket kostsamma att åtgärda. Över tid bidrar fukt till att det också utvecklas mögel vilket kan vara hälsovådligt för de personer som bor i fastigheten. Normalt brukar en dränering fungera effektiv i cirka 30 år men det beror mycket på vilka förutsättningar som gäller för dräneringen. Dräneringen påverkas både av markmaterialet, som gör att dräneringen kan slamma igen, men också på väder och vind. Gårdsmark är experter på dränering i Dalarna och kan hjälpa dig med din dränering då fukten har börjat eller innan den börjar tränga in i fastigheten.

 

Att utföra en lyckad dränering i Dalarna

Du kan se om din husgrund släpper igenom fukt genom att kontrollera källarutrymmet. Om färgen flagnar på väggarna eller om det finns svarta fläckar på väggarna, kommer det in fukt i källaren. Du kan också känna om det förekommer en unken lukt i källaren, som oftast sätter sig på textiler. Det behöver dock inte betyda att dräneringen för huset inte fungerar utan kan bero på andra felaktigheter. Exempelvis kanske ett stuprör kastar ut vatten mot husets grund eller att marken lutar mot husgrunden, så att vatten samlas i samband med nederbörd eller då snön smälter.

 

Gör en fuktmätning

Då du upptäcker fukt bör du alltid kontakta ett företag som utför husdränering i Dalarna för att utföra en fuktmätning och en besiktning för att få reda på exakt vad som orsakar att det kommer in fukt i fastigheten. Efter avslutad fuktmätning och besiktning erhåller du ett protokoll över vad som behöver åtgärdas. Vi kan erbjuda dig en kostnadsfri fuktmätning och besiktning av din fastighet. Vi kan också erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris för din dränering i Dalarna.

 

Genomföra dränering i Dalarna

När vi genomför en husdränering i Dalarna behöver vi först utreda vilka förutsättningar som finns för att gräva upp runt huset. I vissa fall kan det gå att gräva upp flera sidor samtidigt, vilket underlättar vårt arbete, men ibland så kan det krävas att vi av säkerhetsskäl endast kan gräva upp en sida i taget och sedan återställa innan vi fortsätter med nästa sida. Vi tar bort gamla dräneringsrör och ersätter dessa med nya rör och lägger därefter på olika skikt med markmaterial som bidrar till att dränera vattnet i marken utan att rören slammar igen av jordmassor. Bästa årstiden att utföra en dränering av din fastighet är oftast på vintern då tjälen har lagt sig så att våra maskiner inte skadar din tomt speciellt mycket. Men vi kan självklart utföra dränering året om utan några som helst problem.

 

Tilläggsisolera

I samband med att du dränerar om ditt hus kan du välja att även tilläggsisolera husgrunden. Det gör att du kan få samma inomhusklimat i källaren som i övriga huset. På sikt kan en tilläggsisolering leda till minskade uppvärmningskostnader för din fastighet.

 

Du är välkommen att kontakta oss på Gårdsmark för mer information om våra tjänster och om hur vi kan hjälpa dig med din dränering i Dalarna. Vi är specialister på markarbeten vilket gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs på rätt sätt. 

Vi erbjuder kostnadsfri fuktkontroll & offert!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka in ett hembesök! Det går också bra att ringa direkt: 010 - 58 49 600. Besöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.