Dränering av källare i Dalarna

Vilken funktion har dräneringen? 

En dränering av källare i Dalarna hjälper vatten att rinna ifrån din källare. Man gräver upp ytan runt din källare, normalt ca 1 meter brett. Därefter placeras någon form av dräneringsrör vars funktion är att leda bort vatten. Ovanpå dräneringsröret läggs sedan någon form av dränerande grus och över gruset läggs en fiberduk. Fiberdukens funktion är att förhindra att jord och annat förstör din dränering. Källarens yttervägg kläs sedan med någon form av isolering och fuktskydd, det finns olika varianter på dessa, därför rekommenderar vi dig att kolla upp vilken som passar din källare bäst. Är du osäker kan du alltid kontakta oss för rådgivning för dränering av din källare i Dalarna. 

När kan man börja inreda insidan efter en dränering i Dalarna? 

Detta beror helt på skicket på din källare innan dräneringen, samt vilket systemval du gjort. Normalt brukar det ta minst 2 månader innan fukthalten är så pass bra att du kan måla eller göra andra passande åtgärder. Därför är det svårt att säga på förhand hur lång tid du behöver vänta innan du börjar din renovering på insidan utav din källare. 

Vad kostar dränering av källare i Dalarna? 

Vi vill inte ge några exakta prisuppgifter för dräneringar. Vad totala summan kommer att landar på beror på en mängd olika faktorer, storlek på ditt hus, om det finns bebyggelse runt omkring, vilken kvalitet det är på jorden och vilket dräneringssystem som ska användas . Vi rekommenderar dig att skriva eller ringa in till oss för att kunna få en kostnadsfri kontroll av din källare med offert på plats.

Vi erbjuder kostnadsfri fuktkontroll & offert!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka in ett hembesök! Det går också bra att ringa direkt: 010 - 58 49 600. Besöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.